world wide wonderground

30 ian. 2010

eu cred că internetul trebuie să existe.
hai să ți povestesc ce cred eu despre el.

despre limbaj. cred că datorită și prin el, sub oricare dintre formele lui - cuvînt scris/vorbit, desen, fotografie, video, street art, fum, cărțile de joc de pe cadavrele unui criminal în serie etc., oamenii cunosc alți oameni. oamenii recunosc alți oameni.

odată cu internetul această sete de oameni a oamenilor a dat naștere networkingului. și internetul a devenit o a doua dimensiune în care trăim noi. noi toți care ne întîlnim aici. este o a doua realitate, la fel de reală ca și off-lineul. atît de importantă încît iată, există un cuvînt care definește realitatea fizică ca fiind opusă on-lineului. realitatea virtuală devine ușor, ușor realitate.

este evoluție. în curînd internetul o să simtă cînd sîntem on-line. eu m-am îndrăgostit pe internet, am plîns pe internet, am rîs, am cunoscut niște oameni mișto cu care am trăit apoi offline povești frumoase.
încă am răfuielile mele cu el.

și nu cred că se va opri aici povestea. ar fi trist ca ăsta să fie viitorul. omul bidimensional. cred că, la un moment dat, nu știu cînd (pot doar să mi imaginez cum dar fără sa fiu sigur) oamenii vor deveni multidimensionali. alt rost pentru această dorință a noastră de a cunoaște foarte mulți oameni cît mai mulți cît mai mulți, dorința de a ști cît mai mult despre viața lor iubirile lor visele lor nu și-ar avea rostul.

oamenii, la un moment dat, vor fi toți îngeri. (da, o să fie cam mișto atunci. mă tem că eu nu o să prind acele vremuri cînd vom putea călători în orice dimensiune ne imaginăm și o putem transforma într-o realitate autonomă temporară. doar dorindu-ne asta.)

în fine. viața e frumoasă. și e tare că trăim o singură viață. și așa toate zbaterile noastre, toate întrebările, toate momentele de bucurie și cele de tristețe, tot ce trăim își găsesc un sens atît de frumos.

mircea de la bucurești


http://primulmeuparadis.tumblr.com/
www.minimal-minimal.blogspot.com/
www.flickr.com/photos/minimalioan/

+40751882679

2 comentarii:

rita sordida spunea...

in internet we trust.
*

█▌▐▀▌▌█▐▀▀████ spunea...

apai de n.ar fi fost internetul, nu ai fi fost nici tu - cel putin pentru mine, si accidentul ca noi doi sa ne vedem cum ne-am mai vazut ar fi fost - minimal. in dust we trust.

callMe

0751882679

Arhivă blog